top of page
iStock-529222763.jpg

Diensten en skills

Door onze gecombineerde ervaring in verschillende vakgebieden binnen de metaalindustrie, kunnen we de klant bijstaan van design tot finish

We onderscheiden in dit proces 3 grote pijlers: Design, Productie & afwerking en validatie & testen.

Ontwerp

Dankzij onze uitzonderlijke markt-, klanten-, applicatie- en materialenkennis begrijpen we de specifieke noden van onze klanten en kunnen we bijgevolg samen met hen, sneller schakelen dan wie ook in de ontwerp fase van een project. Via 3D-ontwerpen en uitgebreide FEA-simulaties kan Provecta meerdere iteraties snel digitaal doorlopen om tijd en zodoende kosten te besparen.

 

Optioneel kan er reeds in deze fase een validatieprogramma opgesteld worden zodat de projectdoelen met een dimensioneel rapport of andere fysieke testresultaten afgetoetst kunnen worden.

2

Productie & Afwerking

Wanneer het ontwerp en/of testplan wordt goedgekeurd voor productie, bieden we voor de ontwerpen een high-end productieservice aan met een snelle doorlooptijd, zowel naar CNC draai/frees werk als vormen van plaatmateriaal. Voor het vormen van plaatmateriaal produceren we intern onze matrijzen. Eindproducten produceren we hoofdzakelijk in hoogwaardige legeringen zoals Inconel®, titanium,… En finaliseren deze producten tot de gewenste oppervlaktegesteldheid (ruwheid, hardheid,…).

 

De ontwerpen worden indien nodig geassembleerd zodat deze getest kunnen worden.

3

Testen & validatie

Onze klanten kunnen voor het volledige projectverloop op de service van Provecta beroep doen.  Eindproducten moeten uitvoerig gecontroleerd worden t.a.v. ons kwaliteitssysteem. Na doorlopen van het vooropgestelde validatieprogramma zullen de producten samen met de nodige papieren zoals materiaalcertificaten, test- en of meetrapporten, etc. verstuurd worden.

De validatie kan eventueel door Provecta ook on site begeleid worden om zodoende de praktische implementatie volledig mee af te ronden.

Let's Work Together

Contacteer ons vrijblijvend voor een eerste gesprek of een offerte op maat.

Mail ons

bottom of page